Smještaji u PalituSmještaji u Rabu
Grad RabUvala Sv. Eufemije u Palitu
Panorama Raba
Gradska loža
Srednja ulica
Grad Rab
Gradska plaža
Gradska plaža
Gradska plaža
Gradska plaža
 
 

 


Otok Rab:

Grad Rab i Palit


Grad Rab je tipičan srednjovjekovni grad sa širokim i, najvećim dijelom, dobro očuvanim gradskim zidinama. Gradskom slikom se najviše istiću četiri zvonika koja su ujedno i glavno obilježje grada Raba. 

Na samom ulazu u starogradsku jezgru nalazi se trg Sv.Kristofora koji je popločen velikim bijelim kamenim pločama. Tu se nalazi i vodoskok s Kalifrontom i prelijepom pastiricom Dragom, likovima iz rapske legende. S tog trga se dolazi do gradskog parka Komrčar, kroz kojeg vode romantične staze što pozivaju na šetnju. Odmoriti se može na klupama u hladu stoljetnih borova, hrastova, agava i drugih vrsta drveća. Kamene stube spuštaju se do mora i gradske plaže u uvali Sv. Eufemije.

U istoj uvali, nasuprot poluotoka Frkanj nalazi se naselje Palit. Poluotok Frkanj s gustom šumom i bezbroj malih uvalica, stjenovite ili s najfinijim pjeskom, pružaju idealne uvjete za kupanje. Od Palita se brodicom vrlo lako i brzo može doći do nudističke plaže, gdje je nekoć britanski kraljevski par slovio među najuglednijim naturistima. Ali ako i ne posjedujete vlastitu brodicu,  jednom od mnogobrojnih taxi-brodica možete brzo i jeftino dospjeti do najljepših plaža za kupanje.


 Download movie clip (421 kB, 33 sec.)

 

Smještaji u PalituSmještaji u Rabu