Smještaji u Crikvenici
CrikvenicaCrikvenica
Plaza
Hotel Therapia
Kastel
Plaza
 

Rivijera Crikvenica


Smještenu u središtu Kvarnerskog zaljeva, crikveničku rivijeru (obuhvaća naselja Crikvenica, Selce, Dramalj i Jadranovo) ne bez razloga, nazivamo i “vratima Sredozemnog mora”. Povoljni klimatski uvijeti - mediteranska klima s vrućim ljetima i blagim zimama te preko 2.500 sunčanih sati godišnje u svako doba godine pružaju ugodan boravak i pravi su izazov posjetiteljima svih uzrasta. Duž prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža dužine oko 8 km rasprostire se bujno mediteransko zelenilo. Sve plaže povezane su u šetalište i nude Vam bezbroj mogućnosti za razonodu, od romantičnih šetnji do kupanja i izležavanja na vrućem pijesku.

Godine 1412., pored srednjovjekovne crkve na obali, knez Nikola Frankopan dao je sagraditi samostan (Kaštel). Ubrzo, samostan postaje kulturno i javno središte na tom prostoru. Tijekom godina obala se razvija u luku i novo naselje, koje, prema crkvi koja dominira tim područjem, dobiva naziv Crikvenica.

Danas se Crikvenica i njenih 6.500 stanovnika može pohvaliti s više od 100 godina tradicije u turizmu. Kao poznato klimatsko liječilište, smješteno samo 40-ak km od Rijeke a i zahvaljujući svojoj, za hrvatsku obalu, jedinstvenoj dugoj plaži, Crikvenicu svake godine posjeti veliki broj turista. Kristalno bistro i čisto more na crikveničkoj rivijeri već niz godina dobiva tzv. “ Plavu zastavu” kao simbol za visoku kvalitetu i čistoću mora. Šarolika ponuda koju Vam nudi Crikvenica, od kulturnih događanja, športova, izleta, gastronomskih specijaliteta pa sve do bogatog noćnog života omogućit će da Vam godišnji odmor ostane u dugom i lijepom sjećanju.

 

Smještaji u Crikvenici