Smještaji na otoku SilbiTrajektna povezanost
Otok Silba
Toretta Otok Silba
Karta Otok Silba
Otok Silba - Lucica za brodice
Otok Silba - Naselje
Otok Silba - Naselje

 


Silba - otok snova


Silba pripada grupi srednjodalmatinskih otoka, a smještena je jugoistočno od otoka Lošinja odnosno sjeverozapadno od Zadra, na plovnom putu prema Kornatskim otocima. Obalu otoka čini mnoštvo uvalica s pješčanim i šljunčanim plažama. Ovaj prelijepi zeleni otok pravi je raj  za sve ljubitelje prirode. Umjesto buke i vreve uobičajene za turistička mjesta ovdje će vas dočekati pjev cvrčaka, šum valova i strujanje vjetra kroz borove. Zbog svoje izuzetne prirodne ljepote, povoljnog geografskog položaja s blagom mikroklimom, ljekovitog morskog zraka, kristalno bistrog mora, netaknute prirode a naročito zbog raskošne i bujne vegetacije, otok Silba je proglašen parkom prirode. Zaštitni znak otoka je toranj, poznatiji kao "toreta", o kojem kruži zanimljiva legenda.

Na otoku nema automobila, a čak i teretna vozila koja donose građevni materijal ili namirnice, otok moraju napustiti prvim sljedećim trajektom. Iz jedinog, istoimenog, mjesta na otoku koje se nalazi u najužem SZ-JI poprečnom spoju, pješice brzo se stigne do lučice ili do neke gotovo nedirnute plaže s bistrim morem. Na otoku nema ni jednog hotela i zato mještani nude smještaje u mnogobrojnim, vrlo komfornim i ljepo uređenim privatnim kućama. Gostima na raspolaganju stoje teniski tereni, razni vodeni sportovi, nekoliko konoba i restorana, jedan disko klub te dnevni izleti do susjednih otoka Ilovika, Lošinja, Oliba i Premude. 

Silba je idealno odredište za sve one individualiste i ljubitelje prirode u potrazi za mirom, potpunim odmorom i usamljenim plažama. 

Smještaji na otoku SilbiTrajektna povezanost